Op 31 januari van 13:00 uur tot 17:00 uur organiseert het Netwerk Dijkmonitoring een interactieve workshop over dijkmonitoring in (voorbereiding op) versterkingsprojecten. Deze workshop vindt plaats in het Waterschapshuis te Amersfoort.

De workshop heeft een interactieve opzet. Op basis van presentaties en een case gaan de deelnemers met een serious-game achtige opzet aan de slag om een (gefaseerde) dijkmonitoringsstrategie/-aanpak te formuleren. De focus ligt op de ingangstoets en trajectaanpak.

Programma en inhoud workshop

  • 12:50 Inloop
  • 13:00 Introductie/inleiding
  • 13:15 Samenwerking met gebiedspartners, kansen in de omgeving
    Martin van der Meer (POV DGG) neemt ons mee in de kansenscan (vanuit het perspectief van de POV Dijkversterking met Gebiedseigen grond), de samenwerking met gebiedspartners (in een trajectaanpak) en de rol van dijkmonitoring hierin.
  • 13:45 Richtlijn Subsidiabiliteit Dijkmonitoring HWBP
    Harm Rinkel (HWBP) presenteert vanuit het Hoogwaterbeschermingsprogramma de nieuwe richtlijn Subsidiabiliteit van Dijkmonitoring en de rol hiervan in en na de ingangstoets. Natuurlijk in voorbereiding op versterkingsprojecten.
  • 14:15 Pauze
  • 14:30 Spoorboekje implementatie dijkmonitoring: op weg naar beoordeling en versterking
    De rol van dijkdata bij de beoordeling en versterking, zorgplicht en daarmee in de levenscyclus, vormen de basis van het Spoorboekje Implementatie Dijkmonitoring en wordt geïntroduceerd door Wouter Zomer (Netwerk Dijkmonitoring).
  • 15:00 Uitwerken case Rijn en IJssel
    Na de presentaties starten we met de uitwerking van de case van Waterschap Rijn en IJssel (WRIJ). WRIJ realiseert langjarige dijkmonitoring in hun primaire keringen en verwerkt de data ter verbetering van de nauwkeurigheid van het inzicht in de dijken. Onder andere door aanscherping van de dempingsfactoren van de ondergrond en D-Geo-berekeningen. Naast het bespreken van specifieke technische aspecten komen ook procesmatige aspecten aan bod.
    We organiseren hiervoor twee rondes parallelle sessies waarbij specifieke vragen van de case centraal staan voor nadere uitwerking. Hiervoor nemen we de tijd: we kunnen dus echt de inhoudelijke diepte in.
  • 16:30 Plenaire terugkoppeling resultaten
  • 17:00 Afsluiting

Aanmelden

Je kunt je deelname bevestigen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan het agenda item met daarin de locatie en het definitieve programma.

Dataopslag en uitwisseling

We werken zoveel mogelijk met open source producten en willen de tool zo goed mogelijk laten aansluiten op het daadwerkelijke gebruik. Daarom organiseren we in elke fase van het project workshops met de DigiShape community om input en feedback te vragen van eindgebruikers en specialisten. Zo krijgen we een compleet beeld van de mogelijke databronnen en kijken we ook samen naar de benodigde functionaliteit en de analysemogelijkheden.

Joost Stenfert, HKV Lijn in Water

Programmalijn Dataopslag en Uitwisseling