Tijdens deze sessie van het Programma Strategische Verkenningen en de Chief Data Officer van Rijkswaterstaat worden grote kansen van co-creatie behandeld, de praktische problemen daarvan en hoe die opgelost kunnen worden. Experts gaan met elkaar en met het publiek in gesprek over verschillende initiatieven om via digitale platformen samen te werken en nieuwe diensten te ontwikkelen.

Wanneer?
27 juni, 14:00 – 16:30 (entree vanaf 13:30)

Waar?
Congrescentrum ‘In de Driehoek’, Willemsplantsoen 1C, Utrecht (op loopafstand van Utrecht CS)

Aanmelden
Deelname is kosteloos, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (er is beperkt plaats)

Programma

Co-creatie door middel van platformen, zoals bijvoorbeeld DigiShape, lijkt zo’n logische stap. Er zijn zoveel organisaties bezig in het ruimtelijk domein, met zulke complexe opgaven! Waarom zouden we dan ieder voor zich onze data beheren en ieder voor zich ruimtelijke modellen maken? Toch... het is ook spannend. Geven we onze kennis niet ‘gratis’ weg? Leveren de andere partijen data die even betrouwbaar zijn? Wie is er verantwoordelijk voor onjuiste uitkomsten? Tijdens deze sessie gaan de volgende experts met elkaar en het publiek in gesprek:

Jan Bruijn

Adviseur en projectmanager bij Geonovum. Hij is betrokken bij het investeringsvoorstel voor de Nationale Digitale Tweeling Infrastructuur voor de Fysieke Leefomgeving.

Joost Icke

Afdelingshoofd bij Deltares Sofware Centre. Deltares heeft een nieuw accent in haar strategische agenda om te versnellen op data- en IT-ontwikkeling door middel van co-creatie onder het motto Dare to Share.

Hans Berends

Hoogleraar Innovatie en Organisatie bij het KIN Centre for Digital Innovation en de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op de organisatie van digitale innovaties, platformen, ecosystemen en andere opkomende vormen van samenwerking.

Mark Bruinsma (onder voorbehoud)

Adviseur bij de afdeling Modellen en Applicaties van WVL. Hij is nauw betrokken bij het opzetten van het platform Watercloud.

Project 3D platform

We visualiseren de Noordzee via een VR-bril met een koptelefoon. Zo kun je vanuit verschillende gezichtspunten, zowel onder water als boven water zien en horen wat er gebeurt als je een windmolenpark op zee bouwt of als er een boot komt overvaren. Alles wat je beleeft is gebaseerd op echte data, dus niet fictief. Dat is volgens mij uniek, ik heb hier in ieder geval nog geen andere voorbeelden van gezien.

Petra Jeurissen, RWS

Project 3D platform