Koppelverband Nieuwe MaasHavenbedrijf Rotterdam (HbR) is partner geworden van DigiShape! In maart 2021 sloten zij zich aan bij een groep van 15 ambitieuze overheids-, kennis- en marktpartijen, die samen de digitalisering van de watersector willen versnellen.

"Als Havenbedrijf nemen we al enige tijd deel aan de kennisbijeenkomsten en werksessies van DigiShape," licht Johan Gille van HbR toe. "Nu is de samenwerking geformaliseerd. HbR is partner in duo lidmaatschap samen met Smartport, omdat de onderzoeksagenda van Smartport nauw aansluit bij de kansen die de Digishape samenwerking biedt. Thema's waarop HbR met Digishape partners wil samenwerken omvatten vraagstukken vanuit o.a. beter inzicht in ladingstromen, bereikbaarheid, asset beheer, infra ontwerp en nautische veiligheid. In de aanloop naar onze deelname zijn op verschillende vlakken al projectideeën uitgewerkt."

Multicloud

Binnen DigiShape creëren we massa en versnelling door digitale componenten van allerlei projecten en initiatieven te verbinden, zonder dat deze hun eigenheid en autonomie verliezen. Hiermee ontstaat er een win-win voor iedereen!

Chris Karman, kwartiermaker DigiShape

Over Digishape